Een nieuw seizoen vol theateravontuur!

   
                       
ZINiN

Willem Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal
Contact: (0548) 612 494
Reserveren: (0548) 624 489

       
           
           

ZINiN heeft het allemaal in huis!

Een avondje lekker lachen om een bekende cabaretier, ontspannen of genieten van mooie muziek? Ontspannen bij de film in de heerlijke relaxstoelen? Of bent u eerder op zoek naar een goed boek of een creatieve workshop? ZINiN heeft het allemaal in huis, in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

Cultuur op de kaart
ZINiN is een brede culturele organisatie in de gemeente Hellendoorn, gevestigd in het hart van Nijverdal. Gastvrijheid, kwaliteit en dynamiek zijn haar kernwaarden. ZINiN stimuleert het sociaal-culturele leven in de gemeente Hellendoorn en is er voor iedereen die in aanraking wil komen met cultuur. ZINiN bestaat uit zeven sectoren, namelijk: ZINiN Theater, ZINiN Bibliotheek, ZINiN Verhuur, ZINiN Cultuur, ZINema , het Openluchttheater en het Toeristisch Bureau Hellendoorn.
Hoewel ZINiN in Nijverdal gevestigd is, doet ze haar werk in de gehele gemeente Hellendoorn. Haar bibliotheekvestigingen zijn te vinden in alle kernen van de gemeente en bieden tevens een ondersteuning aan alle culturele evenementen.

Een cultuurhuis rijker!

In de maand januari 2007 werd de organisatie ZINiN opgericht vanuit het oorspronkelijke Spoortheater en de bibliotheek. De organisatie waaruit zij is voortgekomen, waren deels vrijwilligersorganisaties. In de maand maart van dit zelfde jaar opende ZINiN voor het eerst haar deuren voor publiek in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal en was het centrum een gloednieuw cultuurcentrum rijker. Het gebouw kent een bijzonder ontwerp, ontworpen door de architect Claus en Kaan. Het unieke zijn de bogen en de grote stenen zijn een ware eyecatcher. Sinds de opening van het theater lijkt het theaterbezoek van de Helderse bevolking en de inwoners van Nijverdal te zijn meegegroeid met de groei van het aanbod.

Innovaties
In het jaar 2000 fuseerde het prachtige Openluchttheater, gevestigd in het Doktersbos in Nijverdal, met ZINiN en is dit één van de zeven sectoren geworden. Naast het Openluchttheater en het theater kent ZINiN een afdeling verhuur en cultuur. Ook is het een organisatie met bibliotheekvestigingen in alle kernen van de gemeente en ondersteuning voor alle culturele evenementen door het Toeristisch Bureau Hellendoorn. Als laatste is op 2 mei 2010 het onderdeel ZINema, een professionele bioscoopsetting, erbij gekomen.

Bestuur
ZINiN kent een Raad van Toezicht (RvT, 5 leden), een Raad van Bestuur (RvB, 1 lid), een culturele adviescommissie (CAR) en een toeristische adviescommissie (Toeristisch Platform). Bij ZINiN werken 55 mensen.

       
       
   

ZINiN Cultuur

Willem Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal
0548-612494
Route en meer contact gegevens

© 2018 | Moddit Internet Reclamebureau